نورپردازی یکی از ارکان مهم در طراحی دکوراسیون داخلی است. نحوه نورپردازی به جلوه بهتر و زیباتر دکوراسیون و چیدمان منزل کمک شایانی می کند. نور روح هر خانه است و به عنوان مکملی برای جلوه بیشتر تجهیزات و وسایل منزل به شمار می رود. لوسترها منابع تولید نور می باشند که به  خانه هویت می بخشند.  چراغ آویزهای سقفی و لوسترها تجهیزات و مومات روشنایی هستند که برای نورپردازی مصنوعی در منازل و محل کار استفاده می شود که شکوه و جلوه ای خاص به فضا عطا می کنند. اما کاربرد این مومات روشنایی تنها به تامین نور مصنوعی و نورپردازی محیط خلاصه نمی شود. امروزه کاربرد لوسترها در دکوراسیون فراتر از تامین نور قدم برداشته و از آن برای اهداف زیبایی و تزئینی می توان استفاده نمود. از این رو به لوسترها ” تجهیزات روشنایی-تزئینی ” می گویند.

 

 

دکوراسیون داخلی

 

استفاده از لوسترها در دکوراسیون داخلی بسیار رایج و فراگیر است و به عنوان یکی از تجهیزات ضروری به شمار می روند به طوری که عدم استفاده از آنها فقدان قابل ملاحظه ای را به وجود می آورد. در گذشته لوسترها کالاهایی لوکس و مختص اشراف زادگان شمرده می شد که در قصرها و کاخ هایی باشکوه نصب می شدند و زیبایی فضا را دو چندان می گردانند. رفته رفته با فراگیرتر شدن آنها، استفاده از لوستر در اقشار مختلف جامعه رواج پیدا کرد و  از آن فقط در اتاق های اصلی و مهم مثل سالن پذیرایی و اتاق ها استفاده گردید. اما امروزه این کالای لوکس، در دسترس همگان قرار دارد و برای دو جنبه ی نورپردازی و تزئینی از آن استفاده می گردد.

 

امروزه چیدمان منزل و محل کار براساس اصول و قواعد علم دکوراسیون و طراحی داخلی پیش می رود و استانداردهایی برای اینکار در نظر گرفته شده است که در عین پوشش تنوع بالای سلایق مختلف، انسجام و نظم را نشان می دهد. براساس این قواعد: استفاده از لوستر و چراغ آویز مختص به فضاهای خاص و محدود نیست و می توان آنها را در محیط هایی مثل: لابی، راهرو و راه پله، پاگرد و دهلیز، سرسرا، بالکن و تراس، اتاق خواب، اتاق نشیمن، سالن پذیرایی و غذاخوری، آشپزخانه و بالای کانتر و … بکار گرفت. دفاتر و شرکت های اداری، دکور فروشگاه ها و مراکز تجاری نیز از دیگر محیط هایی است که استفاده از لوستر و چراغ آویزها رایج و مناسب است.

 

 

 

لوستر چوبی

 

 

 

انواع لوستر

 

لوسترها طیف گسترده ای دارند و انواع مختلف آن برای سبک های مختلفی از قبیل سبک مدرن، سنتی، مینیمال، کلاسیک، سلطنتی و … بکار برده می شوند. در واقع انتخاب طرح و سبک لوستر باید متناسب با سبک چیدمان منزل باشد. انتخاب سبک براساس سیلقه ی هر فرد انجام میگیرد و تنوع سبک ها به قدری بالا است که میتواند هر سلیقه ای را ساپورت کند. بنابراین قبل از انتخاب و خرید نه تنها لوستر بلکه تمامی تجهیزات ابتدا سبک مورد علاقه ی خود را انتخاب نمایید.

 

طراحی بصری لوستر و استفاده از متریال گوناگون در لوسترها براساس سبک و سیاق آنها در هر لوستر متفاوت است و این تنوع در طرح و رنگ به شما این امکان را می دهد تا به سادگی بتوانید لوستری متناسب با سیلقه و هماهنگ با سبک دکوراسیون منزل خود انتخاب و خریداری فرمایید.

 

اگر بخواهیم با توجه به  طراحی بصری و ظاهری لوسترها آنها را دسته بندی کنیم به تعداد بی نهایت دسته بندی خواهیم داشت. از این رو برای دسته بندی لوستر از متریال بکار رفته در آنها کمک می گیریم:

 

لوستر چوبی – لوستر کریستالی – لوستر فی (مس، برنز، برنج، آهن، فولاد، آلومینیوم و… )

 

اصلی ترین دسته بندی براساس متریال لوسترها است اما براساس کاربرد و نحوه طراحی می توان آنها را به انواع: لوستر سقفی، لوستر خطی، لوستر شاخه ای، لوستر دیواری تقسیم کرد.

 

با توجه به تنوع بالا در جنس و طراحی ظاهری و تنوع در ابعاد لوسترها می خواهیم به نکاتی که در هنگام انتخاب به آن توجه کنیم؛ بپردازیم:

 

اولین نکته ی مهم و اساسی انتخاب لوستری هماهنگ و متناسب با سبک دکوراسیون است. همانطور که در مطالب فوق اشاره کردیم؛ برای چیدمان هر منزل باید از سبکی خاص پیروی کنیم و همخوانی و تناسب بین تجهیزات مهم ترین اصل در طراحی دکوراسیون داخلی است.

 

دومین نکته تناسب ابعاد لوستر با ابعاد فضا است. همانقدر که لوسترهای کوچک با تعداد لامپ کم برای سالن های بزرگ نامناسب است؛ استفاده از لوسترهای بزرگ و چند شاخه و دوطبقه برای محیط های کوچک، زننده و نابجا است. به همین دلیل است که از یک طرح لوستر در ابعاد مختلف و با تعداد شعله های مختلف تولید می شود؛ تا بتواند برای هر فضایی  با هر ابعادی مناسب باشد. با یک مثال شرایط را ملموس می کنیم: تصور کنید برای سالن پذیرایی با مساحت 50 متر از یک لوستر شعله برای تامین نور استفاده شود. فضا تاریک، دلگیر و کم نور است و نور کافی در این محیط تامین نشده است پس این یک انتخابی نادرست و نامناسب است. حال در آشپزخانه ای 15 متری از لوستری کریستالی با 6 شعله استفاده می شود. نور زیاد، زننده و آزار دهنده است که نشان دهنده ی درکی نادرست از هماهنگی و تناسب ابعاد لوستر با ابعاد محیط دارد.

 

حال با این تفاسیر چگونه متوجه شویم که چه ابعاد لوستری را برای چه ابعاد اتاقی انتخاب کنیم؟

 

خوشبختانه یک فرمول ساده برای اینکار وجود دارد که با پیروی از آن می توانید انتخابی هوشمندانه و مناسب داشته باشید.

 

 

فرمول:

 

ابتدا طول و عرض فضای مورد نظر را بدست آورید و آن را به واحد فوت تبدیل کنید.

 

طول و عرض تبدیل شده را با هم جمع کنید. عدد حاصله با واحد اینچ اندازه گیری می شود و اندازه ی صحیح لوستر را به شما نشان می دهد.

 

مثال: اتاقی با طول 15 فوت در عرض 20 فوت

 

20 + 15 = 35 inch

 

لوستر مناسب این اتاق در ابعاد 35 اینچ است.

 

نکته: هر 60 سانتی متر یک فوت است. / هر اینچ معادل 2/54 سانتی متر است.

 

برای محاسبه ی صحیح و تبدیل اعداد از محاسبگر های اینترنتی کمک بگیرید.

 

 

 

 

فرمول فوق برای تمامی محیط ها و سالن و اتاق ها کاربرد دارد اما در خصوص میزغذاخوری کمی متفاوت است. معمولا مناسب ترین ابعاد لوستر برای نصب در بالای میزغذاخوری ابعادی نصف یا دو سوم میز است.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : لوستر ,استفاده ,لوسترها ,دکوراسیون ,ابعاد ,محیط ,دکوراسیون داخلی ,دسته بندی ,ابعاد لوستر ,سالن پذیرایی ,چیدمان منزل ,تناسب ابعاد لوستر ,طراحی دکوراسیون داخلی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دیجی کالا تخفیف rokhsatapp پنجره یو پی وی سی | ایران یو پی وی سی story Nikki Wanda گروه فنی مهندسی سرویسکاران 24 گاه نوشت های یک «رها» ایران کانسالت سایت